søndag 9. desember 2012

Ølbrygging


Ingen jul uten øl!

 Nå i kveld har Jon satt igang med juleølet.
Det er en tradisjon vi begge har vokst opp med og det er så godt til julematen.
Ølet vi har kalles også sukkerøl.
Da må mjølkespannet fram. En koker opp vann, har i sukker også avkjøler det i spannet ute. Når det er fingervarmt så er det vørterøl og tomtebrygg + litt gjær som skal oppi.
Ølet skal stå i romtemperatur til i morgen - da skal det ned i kjelleren og godgjøre seg frem til jul.

Når jeg var liten så ble ølet blanda med solo for oss små - det var verdens beste julebrus:-)








En god og fin 2.søndag i advent fra oss.

2 kommentarer:

  1. Ååååh juleøl er godt..
    Det hadde vi alltid når jeg vokste opp også - så det husker jeg var stas...
    Jeg har prøvd å lage det en gang selv - men jeg syns ikke jeg fikk den gode smaken..,men vurderer om jeg skal prøve på nytt igjen i år..

    Forøvrig måtte vi ha en liten smak på multene på lørdagen.
    Da ble det en liten multe-krem... Smakte helt fortreffelig :-)
    Tusen tusen takk for byttet :-)

    SvarSlett
  2. :-) Du må sette igang med brygging nå! Det er ikke så vanskelig å få det godt. Mye sukker er det som skal til.
    Jeg er en spare og vente person...Har planlagt sopp til middag 2 juledag og nyttårsaften - er ikke lov til å smake på godsakene før:-)) Gjett om jeg gleder meg!

    SvarSlett