Fjellets gull
Det latinske navnet er "Rubus chamaemorus". Vi kaller dem bare molter eller "fjellets gull". Kallenavnet kommer nok av at bærene ligner på gull i fargen. Med sin gul- oransje- røde farge ser moltene delikate ut. Kilosprisen for molter er aldri under 90 kroner kiloen, og i vanlige områder må man slite for kiloene. Molter vokser vilt i Norge og våre naboland, selv om det enkelte steder er prøvd å dyrke bær uten alt for stor suksess. Moltene er noen sære bær, og man må være forberedt på det meste som molteplukker. Årsaken er at de er avhengig av så mange forhold for å vokse seg store og fine. Snødybde, vær, temperaturer, vindretning og innsekter og kuldenetter er eksempel på forhold en molteplukker vil bruke for å unnskylde sine tomme spann.
Flott moltehøst i år og moltekrem til jul blir det:-)
Molter i lun eggekrem:1,5dl kremfløte
1ss sukker
2 eggeplommer
500g molter
Gi kremfløte et oppkok sammen med sukkeret. Pisk sammen eggeplommen i en liten bolle og hell den varme fløten forsiktig i mens det blir pisket godt. Ha moltene i en glassbolle og hell den varme sausen over. Serveres med en gang! ( oppskrift fra Arne Brimi)
Det så ut som en nydelig oppskrift, som jeg må teste ut. Kjempeflott blogg, anneledes enn det alle andre har, her må jeg følge med framover:-) hilsen Ågot
SvarSlettDen er kjempe god og noe annet enn "bare" moltekrem:-)
Slett