onsdag 26. desember 2012

Julefisken
Prosessen med raking av fisk er en langsom prosess hvor en må spille på lag med naturen. Det er veldig viktig å være pinlig renslig og nøyaktig så det ikke blir oppblomstring av uønskede bakterier.

Ikke bare fisken må rengjøres, men også alle redskaper og oppbevaringskar for fisken under produksjon og lagring – også det som brukes for å presse fisken ned i laken.

Det benyttes fersk ørret på 450 gr eller over av jevn størrelse som renses for gjeller og blodrand, vaskes, saltes og legges lagvis med buken opp i butt. Opprinnelig ble det brukt trebutt men i dag er plast langt det vanligste hos de fleste. Br Deretter blir fisken dekket med saltlake, før den settes til modning.
Vi røyker også fisk


Røykovner
Vi har fått sansen for disse små  røykovnene til varmrøyking av fisk og kjøtt. Av de mange produsentene har vi erfaring med ABU-røken.


Røykovnene leveres med ferdige poser med røykspon. Disse er blandet med spon fra forskjellige treslag og fungerer utmerket. Skal du bruke noe i tillegg er det einer/brisk som fungerer best.


Da er vi klare til julefest med flott og egenprodusert mat vi har fisket i fjellet.2 kommentarer:

 1. Oi, så spennende å se bilder og lese om den prosessen!
  Det så utrolig godt ut!

  Ha en fortsatt fin romjul:)

  SvarSlett
 2. :-)Det er veldig morsomt å holde på og ta vare på tradisjoner man er oppvokst med. Vi koser oss med fiske og det er ekstra godt med egen julefisk:-)
  Du får bli med til høsten:-)
  God romjulsstid til dere også!

  SvarSlett