Prosessen med raking av fisk er en langsom prosess hvor en må spille på lag med naturen. Det er veldig viktig å være pinlig renslig og nøyaktig så det ikke blir oppblomstring av uønskede bakterier.
Ikke bare fisken må rengjøres, men også alle redskaper og oppbevaringskar for fisken under produksjon og lagring – også det som brukes for å presse fisken ned i laken.
Vi røyker også fisk
Røykovner
Vi har fått sansen for disse små røykovnene til varmrøyking av fisk og kjøtt. Av de mange produsentene har vi erfaring med ABU-røken.
Røykovnene leveres med ferdige poser med røykspon. Disse er blandet med spon fra forskjellige treslag og fungerer utmerket. Skal du bruke noe i tillegg er det einer/brisk som fungerer best.
Da er vi klare til julefest med flott og egenprodusert mat vi har fisket i fjellet.
Oi, så spennende å se bilder og lese om den prosessen!
SvarSlettDet så utrolig godt ut!
Ha en fortsatt fin romjul:)
:-)Det er veldig morsomt å holde på og ta vare på tradisjoner man er oppvokst med. Vi koser oss med fiske og det er ekstra godt med egen julefisk:-)
SvarSlettDu får bli med til høsten:-)
God romjulsstid til dere også!