mandag 3. desember 2012

Det var en gang.....


Man kan innimellom lure på hvorfor man er blitt som man er:-) Er det gener eller oppdragelse eller som Ole Brumm sier: Ja takk begge deler? Når man har en slekt som har hatt jakt, fiske og en fjellgård som livsgrunnlag, og har hatt en barndom hvor dette var i sentrum for fritid og interesse så har en vel blitt prega. Dette koselige bildet er fra Husvoll. Jenta med hvitt forkle er oldemor:-)


Slik så gården ut før onkel Knut bygde det "nye" huset på begynnelsen av -30 tallet.
Knutsstaul

Dette er heimstaulen til Husvoll - tilnavnet kunne ha vært Uren Luren Himmelturen, men når du er kommet opp så er det få plasser i verden du kan ha det så fredfylt og deilig.Fjelldamer:-)
Det var jo mest damene som var i fjellet på sommeren før. Da var det stauling og det er litt av en jobb, men likevel så fritt!


Skånevatn
Fjellstaulen. Denne var delt med Ulleren slik at staulen er delt i to inni.

Jeg vet det går ann å staule selvom du er 80år - bare ha med seg et par hjuringer. Pensjonist tilværelsen om sommeren er godt planlagt:-)

Tusen takk til Ingrid som tipsa meg om photoscape - jeg leker meg med bilder og redigerer i vilden sky;-)

Anne! Kjenner du igjen budeier så gi beskjed. Jeg har fått noen bilder fra Knutsstaul og Skåne som Thomas hadde funnet på Heggåker. Den ene budeia kan for meg ligne på Jorånn Ulleren - hun med bukser:-))

6 kommentarer:

 1. Hei hei!
  Så koselig bilder! Var moro å se! Også skriver du så fint. Er veldig glad i slike gamle bilder. Alltid like spennende å se hvordan de hadde det før i tiden :-)
  Ja photoscape er helt topp det er sikkert :-)

  Må du ha en fin kveld!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:-) Det er koselig med gamle bilder! De viser jo oss også mye om hvordan det så ut før vi tok over også er det morsomt å se hvordan man "tok" seg litt ut for fotografen. Om du kikker litt ekstra på "fjelljenta" i midten så ser du hun sitter på en fjelltopp i flott pels:-) Hvem hadde gått dit kledd sånn i dag?
   En god kveld til dere også og kos dere i advenstiden:-))

   Slett
 2. Åh, det var såå morsomt å se! Nå skjønner vi mer av de murene vi har sett noen steder!

  Og så fint det var her før! Skikkelig fjellet! Morsomt at de hadde så mange hus!

  Veldig fine bilder! Og spennende tekst!

  Ønsker dere en fin uke:)  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Ja, det var ikke få bygninger der oppe:-) I den tiden var det ikke vanlig å ha alle dyrene under samme tak - slik at hvert dyreslag hadde sin egen bygning! Det var ikke nok med det, for en gård måtte også ha smie - den står der fortsatt på muren, og badstogo(røykehus), og eldhus. Jeg har hørt at det også var brannvern i den tanken, for om et hus skulle brenne så var det jo fortsatt håp i å berge de andre og da hadde man jo muligheter for evnt å ta dyr sammen eller om det gikk ille så hadde man reddet dyrene i de andre husene:-))
   Fyr godt og kos dere disse nydelige men kalde dagene!

   Slett
 3. Lurer på om min kommentar nå når fram. Flott blogg!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Nå er du her Anne!Kalde, men flotte dager nå. Jeg håper på mer snø om dagen slik at det kan bli litt hvitere til jul:-)) Ha en god dag!

   Slett