søndag 27. oktober 2013

Elgskarbonader

Det blir mye og godt kjøtt om dagen. Vi bruker elgskjøtt til det meste. Synes det er god smak på det og det er ingenting som er bedre enn å kunne putte eget kjøtt i fryseboksen :-)
I karbonader skal man vel egentlig bare male kjøttet en gang, men vi har malt det 2 ganger. Det er det vi gjør til kjøttdeig også.
Vi har i salt,pepper, egg, fløte, litt potetmel også litt krydderurter. En av oss synes karbonadene skal ha løk i seg også så da blir det det i 2/3 av deigen.
I år har jeg kjøpt inn en stekepanne til slik at nå steker jeg i 2 panner - det går litt kjappere! Det har blitt mange karbonader både av rein og elg. Veldig godt utover at middagene ligger klare i fryseren.

God middag!4 kommentarer:

 1. Hei hei!
  Åå det så veldig godt ut!! Er så jeg synes jeg kan lukte karbonadene helt opp hit!!
  Ja det er godt å kunne putte eget kjøtt i fryseboksen! Her brukes elg og rein til det meste, og vi synes jammen det smaker like godt som storfe kjøtt :-)

  Ha en fin kveld!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 2. Hei...
  De karbonadene så gode ut :-)
  Og med alt det gode du har oppi karbonadene - må det jo smake helt nydelig :-)
  Vi er heldige som har fryserene fulle med eget kjøtt...det blir mange gode middager det :-)

  Ha en fin fin søndag :-)
  SvarSlett
 3. Så flinke dere er ;)) Her er ikke reinskjøttet malt opp ennå og ingen karbonader stekt heller.......

  SvarSlett
 4. Hmmm de så gode ut. Må gjerne dele oppskriften med oss som ikke er så drevne på vilt. Har nemlig fått kjøpt meg litt kjøtt som ligger i fysen alt, men har planer om å kverne opp og lage elgkarbonader. Det er jo så godt :o)

  SvarSlett