fredag 10. januar 2014

Skáidi - Finnmarkstur

Skaidi (nordsamisk: Skáidi, «stedet der elvene møtes») er et lite tettsted i Kvalsund kommune, Finnmark. Skaidi er et trafikk-knutepunkt i kommunen, da riksvei 94 til Hammerfest her tar av fra europavei 6.


Et midtpunkt om du ønsker å utforske Finnmark og ha flotte opplevelser uansett årstid!

Denne gangen gikk turen til Finnmark når det er som mørkest der oppe,
Hyttetur på Skaidi er luksus for sånne trauste fjellfolk fra Telemark. Finnmark er et fantastisk sted med naturopplevelser du aldri hadde drømt om! Må reklamere for dette fylket, som har så ekstreme kontraster.

På turen over Sennafjellet var det kolonnekjøring, og vi hadde følelsen å være med på TV serien "Brøyt i vei". Brøytebilen kom inn i en stor fonn i veien og snurra rundt - vips så var den utenfor veien. Bussjåføren vår en som hadde vært ute en vinterdag før. Han trakk opp brøytebilen og vi var i farta igjen. Riktig nok en time seinere enn ruta og vi ville jo miste flyet vårt hjem, men da tar han en tlf og får flyet til å vente på oss :-)
Nordlys
Nordlys bildet måtte vi låne av Finnmark dagblad. Det var et fantastisk skue hver eneste kveld! Hele himmelen levde også flotte farger og formasjoner. Vi prøvde flere ganger å få tatt noen bilder av det, men det er bare å glemme med et kompakt kamera.
Ha en god og flott helg!
...

1 kommentar:

  1. Så spennende! Hørtes ut som en begivenhetsrik tur! Jeg har aldri vært i Finnmark, men har lyst til å reise helt nord en gang! God helg til dere

    SvarSlett