fredag 23. august 2013

Turi Tu

Her i Tinn er det mange sagn og fortellinger om hulder,troll, og nisser. Jeg er sikker på at hver gård har en historie med preg av overtro.
Mellom Vrengletjønn og Stortevatn er det rester av en gammel steinbu, og fra vi var små har vi hørt sagnet om Turi Tu. Dette har vi igjen overført til ungene:-)

I Husvollfjelli er eit vatn som heiter Stortevatnet. Her låg ein mann frå Heggtveit seinhaustes på fiske. Ved han hadde kome inn i steinhytta på kvelden sette han seg til å steike flesk på sneis. So kom det inn ei ung og fin jente. Ho sette seg på benken og sa ingenting. Då mannen såg ette, hadde jenta rove, som stakk fram. Han tok med det same den heite sneisi og stakk ho på rova. Jenta tok ut og mannen etter - han vilde sjå horr det vart tå ho, men såg ingenting. Då høyrde han ein fæl lått nord i Gryvlenut og so sa det: "Turi Tu - no fekk du flesk i fu"

Blåser vinden friskt på Vrengletjønn/Stortevatn så kan man om man lytter godt etter fortsatt høre låtten fra Gryvlenutan :-)
God helg!

2 kommentarer:

  1. Huttemetu...... ;)) turitu blei utforska i sommer!! H&H syns nesten det var litt skummelt .....

    SvarSlett
  2. Så spennende med sagn og historier fra gammel tid. Norske fjell og natur er full av tidlige tiders mystikk. Så gøy at du deler. Klem Pam

    SvarSlett