søndag 24. februar 2013

Rein lykke!

Denne helga har vi vært på jakt...med fotoapparat denne gang, og på behørig avstand!
 Fra lørdagsmorgenen så vi en stor reinsflokk komme mot Flottetjønnn. De hadde god tid gikk og beita - la seg ned en times tid og beita videre mot oss. Vi kosa oss med synet og mimret litt over hvor lenge det kunne være siden vi hadde sett en så stor flokk komme på denne siden.
Reinen var rundt oss hele dagen og vi mener det var opp i mot hundre dyr i flokken.

Det siste synet før det ble for mørkt er dyra som beiter oppe på nutene. Vakkert!


På søndagsmorgenen så vi spor etter dem, men ingen rein. Vi hørte at det var en til to store flokker i Egg og gikk utifra at dyra hadde trekt inn i fjellet igjen.

Så var de rett ved oss likevel og beita ved store Flottetjønn.


Her kommer de ut og trekker seg tilbake samme vei som de kom inn på lørdagen.

En stor opplevelse!


4 kommentarer:

 1. For en opplevelse - så heldig dere er som får oppleve slike øyeblikk :-)
  Og moro for oss andre at du har klart å fange de med kamera..

  Du har noen fantastiske vinterbilder - det er nesten så jeg får lyst til å ta en liten fjelltur selv...
  Flottetjønn ser ut til å være en utrolig vakker plass - skjønner godt at dere liker dere der :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! Ja, vi føler oss priviligerte! Det gjør noe med en å være så nær naturen og for vår del i fjellet der himmelen er høy;-)Denne tiden er kjempeflott på fjellet og nå kjenner man at sola varmer!
   Jeg tar bilder hele tiden - er så redd jeg ikke skal få forevige øyeblikket. Neida har bestandig gjort det selvom jeg bare har et kompakt kamera, men bruker bildene til å lage kalender og gaver til ulike anledninger som er igjennom året og nå legges de ut her også! Takk for gode tilbakemeldinger - ha en fin og god kveld!

   Slett
 2. Mari Kristine2/27/2013

  Herlig! Har enda ikke oppdaga rein på øya enda, men er vel ikke lenge før de som har overvintra trekker nedover og de som har vært "heime" kommer tilbake. Litt tammere en reinen dere var vitne til i helga, men rein er rein. Eller...Ikke helt. Koselig å se uansett! Mange tusen millioner væreskifte klemmer fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. ;-) Vi kommer heller ikke opp i samme mengder! Skjønner at det er mye vær om dagen. Sennalandet er stengt og kolonne om hverandre! Her er det påskedager så må bare nyte det.
   Sooool klem til deg fra oss:-))

   Slett