søndag 10. november 2013

Slakting

Slakting er en stor del av jakting :-)
Nå er det siste slaktet vi skal ha ned i fryseren for i år. Dette er en elgskalv som har hengt til mørning denne uken. Det ble litt for kaldt ute på låven i starten av denne uken så den har fått et "varmere" rom å mørne seg i.




Da er alt klart til å starte med å hente fram ytrefilet,indrefilet,gode og fine steker, grytekjøtt, og sist men ikke minst male kjøttdeig.

Vi har en stor og veldig god kjøttkvern! Det er rett og slett alfa omega når man har så mye kjøtt som skal males opp i løpet av høsten.
Jo mer tid man bruker på kjøkkenet når man holder på med slakt, jo bedre og snålere er det å ta kjøtt opp av fryseren i løpet av vinteren. Vi skjærer og reinskjærer steker,fileter,og grytekjøtt nøye.

Ingenting er vel som å ha fryseren full med kjøtt som du vet hvor kommer fra, og hvordan det er behandlet!
Her blir det mange gode middager i løpet av vinteren.


Oppskrift på gode elgskarbonader:
1kg karbonadedeig
2ts salt
1/2ts pepper
1 putt fløte (3dl)
1 strøken skje potetmel
1.egg
Så må man smake seg til med ulike krydder og urter. Muskatnøtt er godt.
Er man glad i løk i karbonadene så finhakker man en løk og blander i deigen:-)


En riktig god uke ønskes deg og dine!









3 kommentarer:

  1. Takk for koselig kommentar!
    Synd å se alle de elgen .....
    då er ingen lov til å skyte elgen her; vi har en her
    bare av og til åkkesom...
    vi hadde hyttedrømmen allerede, men kreft var sterkere!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Beatrice

    SvarSlett
  2. Oj oj oj ... så flinke dere har vært i jakta :-)
    Da har dere jammen nok å henge fingrene i - det er mye jobb med kjøtt og slakting.
    Her henger det mange mange gode middager :-)
    Så moro at du la ut oppskriften på elgkarbonader - det hadde vært moro å prøve å lage en dag.
    Selv om vi ikke har vært på jakt - så er vi jo så heldig å ha fryseren full av elgkjøtt...
    Så oppskriften din må prøves :-)

    Ha en fin fin uke :-)

    SvarSlett
  3. HMMMMM her var det mye godt kjøtt. Og tusen takk for oppskrift. Den skal virkelig testes :)

    Ha en fin uke.

    Klem.

    SvarSlett