torsdag 11. oktober 2012

Rein


 




Villreinen kalles også for ”fjellets nomade” på grunn av de årlige vandringene for å finne mat. Om vinteren holder den til høyt til fjells der snødekket er lite og det er lett å skrape fram lav. Om sommeren trekker den lenger ned i dalene og nyter godt av gras og urter.



Jon har felt bukken vi har "gjeta" på sommeren.












Reinen lufter seg en varm sommerdag




Jaktidyll








FINNEBIFF

4 porsjoner
Finnebiff er en klassisk og enkel gryte som kan serverest både til fest og hverdag.
Som regel er det kjøttet fra bog som blir benyttet.
½ kg reinsdyrkjøtt i tynne skiver
40 g Melange margarin
2 dl vann 1 dl fløte Salt og pepper etter smak
5 einebær
Fremgangsmåte
Skjær tynne skiver av halvtinet kjøtt.
Brun kjøttet i smør i gryte. Spe med vann
Og la det surre i ca. 15 minutter.
Ha i fløten og la det trekke i 10 minutter.
Smak til med krydder. De som ønsker det kan tilsette noen skiver med brunost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar